Hadiah Birthday Untuk Alisya


MamaSeni tulis entry ni khas utk Contest - Hadiah Birthday Untuk Alisya. Saja suka2 lagi pon isinya pasal hadiah apa yg sesuai utk budak setahun..I mmg suka hal nak shopping toys ni..dah selalu sgt buat kajian kat Toys R Us, Mothercare, ELC..kalo ikutkan hati nak je beli semua, kalo Mama ni kaya raya mmg dah borong dah satu kedai tu..hehe..

MamaSeni mmg tak beli toys pasar mlm, bukan memilih bulu ke apa tapi tak tahan, kena hentam, campak sekali je hancur..so kalo utk anak Mama mmg beli toys cap Fisher Price, ada jugak beberapa brand lain, educational tu dah tentu la, pastu ketahanan tu mmg terjamin, ada yg beli masa umur 3-4 bulan, sampai sekarang dah nak 1 1/2 tahun pon elok lagi, bateri pon tak weak..pastu Mama suka kalo yg jenis buleh di ubah2 tu..ala mcm transform dari satu kegunaan ke satu fungsi yg lain..

Contohnya mcm si Lion ni..masa anak Mama nak start berjalan kami belikan yg ni la..dia pon dgn gigih la dok tolak lion ni..



Pastu bila dah boring tolak lion, transform kan jadi ride pulak..kira 2 dalam 1 dah fungsinya..harga dalam RM249 (ikut harga kat online shop), kalo kat JUSCO pon ada jugak lion ni..boleh kumpul points n kalo nasib baik dpt discount lagi kalo time sale..





Boleh cuba demo di website fisher price ni - Stride To Ride Lion

Lagi satu yang Mama rasa sesuai utk hadiah baby girl setahun is Laugh And Learn Learning Home. Comel kan Laugh And Learn Learning Home ni..harga kat mybbstore.com dalam RM499.00 tapi rasanya berbaloi sebab boleh guna sampai umur 3 tahun...mungkin jugak kalau pandai jaga, boleh diwarisi ke adik-adik yang lain..hehe..



Learning Home ni Award Winner, Oppenheim Toy Portfolio- Gold Award 2005. Yang ni pon ada demo kat website Fisher-Price : Laugh & Learn Learning Home.

Budak2 selalu suka kan alat mainan yg ada muzik..haa kat learning home ni ada 21 lagu. Sambil tu boleh pusing2 jam, kenal ABC, 1,2,3..ni ada skit panduan kenapa bagus Learning home ni (Mama malas nak translate, korang paham kan je la yer..)

1.Promotes understanding of objects, numbers, letters, colors & shapes.
- Helps baby make connections between words & images.
- Expands baby’s vocabulary with new words & greetings.
- Fosters thinking skills & encourages problem-solving with numerous action/reaction activities.


2. Everyday Experiences

- Introduces new topics as they relate to familiar things in baby’s home.
- Reinforces learning concepts through delightful music, sounds, songs & activities.
- Stimulates curiosity & encourages baby to explore.
- Builds self-confidence & a sense of empowerment as baby masters new skills.

Pada pemerhatian Mama, toys yg sebegini walaupon harganya mcm nak terbeliak bijik mata, tapi long term mmg berbaloi, lagi pon ni la masa nak guna duit Nuffnang utk anak..hehe..alah kalo eyriqazz tu satu buffered earning dia aje dah buleh beli brg mainan Fisher Price ni..haha!

Sebenarnya, MamaSeni selalu jugak jenguk blog eyriqazz ni, ada satu entry terbaru dia pasal Lisa Surihani tu..suka plak bila baca..bengang wife member sebab si Eyriqazz sanggup merempit balik keje semata-mata nak tgk Adamaya..ish selalu pompuan je suka nak tgk citer2 mcm tu..tapi Mama paham, citer melayu ni camner punya tak lojik pon kalo di layan mmg boleh terjebak..sama mcm tgk telenovela Indon or Spanish jugak la..

Harap entry mama ni dapat la membantu Eyriqazz dan isteri memilih hadiah apa yg terbaik utk Alisya.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comments:

Sharinginfoz said...

memang bagus juga hadiah kat atas... anyway good luck

Jangan Lupa Segmen Kenali Blogger

Eyriqazz said...

salam...

maaf baru sempat mengomen..hadiah yang agak menarik juga untuk dipertimbangkan..thanks for the idea...

thanks join contest juga...love it...

Post a Comment