Tanak Nasik, Menggaram Kunyit

Err..zaman sekarang ni buleh dikira menanak nasik ke lagi yer bila kita masak nasik dalam rice cooker?

tapi belasah je la..saja buat sedap tajuk..haha..tadi lepas balik keje Hubby ajak kuar, dah mkn dah ni, siap tapau donut Big Apple, beli pulak kueyteow tomyam utk supper..alih2 rasa mcm nak makan nasik..

so kul 12 tu MamaSeni pon masak la nasik..kuarkan ayam dgn sotong, beku pulak tu..nak defrost dalam microwave malas sebab ni mmg tahap beku ais di kutub ni..so biar dulu dalam sinki..

tunggu punya tunggu anakku yg mmg terbukti liat nak tido ni, amik ko, kul 3 pagi baru nak lelap mata dia..tu pon jenuh la pujuk semua, tepuk, peluk, sayang, dodoi..esok besar ko tak sayang Mama, jaga ko anak oii..

turun tgk kat sinki, dah thaw dah semua bahan tu..tak kuasa dah aku nak goreng buat lauk pagi2 buta ni, ku garam kunyit, simpan dalam tupperware, masuk balik dalam fridge (bukan freezer yer)..esok tgh hari bgn, senang skit terus masuk kuali aje..

err..gamaknya basi tak nasik dlm rice cooker tu? beras sekarang ni kdg cepat basi..rasa mcm patut dijamah jugak walau sepiring nasik, waima dgn kicap sebagai lauk..jadi kalo basi esok tak de la terkilan sgt..

kdg2 kita patut jugak belajar jadi susah, insaf sikit bila tgk org dalam TV3 bersamamu yg mkn nasik dgn garam..(hehe..tapi ni bukan kes susah, tapi kes dah mengantuk tapi lapar..huhu!)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments:

Post a Comment